אחד ממאפיינה הייחודיים של התפתחות העיר כפר סבא הוא: הקמה של שיכונים בגבולות המרוחקים של השטח המוניציפלי של העיר. בתחילה היו השיכונים האלה,מנותקים מהרצף המוניציפלי של העיר ובמשך השנים גדלו השיכונים,והגרעין המרכזי של העיר,התחברו להם והפכו לרצף מוניציפלי אחד.
גם המאה ה-21 ממשיכה העיר להתפתח על דרך זו ובראשית המילניום מוקם,בפאתיה הצפון מערבים של העיר,שיכון שמכונה "השכונה הירוקה",שבתחילתה הייתה מחובר לעיר בכביש אחד והיום בתיה המזרחיים כבר נושקים לרצף המוניציפלי של העיר.
בשלהי 1949 בחלקה המערבי של העיר,בקרבת כביש מספר 4,מתחיל תכנון של שיכון שמקבל את השם שיכון ותיקים. במאי 1950 שמונים מהמבנים המתוכננים בשיכון ותיקים כבר עמדו על תילם ובאוגוסט 1950 הוגרלו הבתים בין תושבי העיר,ואחרים,שנרשמו להגרלת הבתים בשיכון והחל אכלוסם.
במשך השנים התפשטה העיר מערבה ושיכון ותיקים הפך לחלק אינטגרלי מהרצף המוניציפלי של העיר,אם כי,השיכון שמר ושומר על צביונו הכפרי משהו שכולל בתים חד קומתיים מוקפים בפיסת אדמה.
ביום שישי האחרון ביקרנו בשיכון ותיקים,בעץ האלון שניטע בו,בשנים עברו,וצמח לו למלוא יופיו וגם,ביקרנו,בגינה הקהילתית שבפאתי השיכון. בסיום הביקור בשיכון סרנו להצטיידות במזון לקראת הירידה למכתש רמון,שעליו עוד נדבר בהמשך…
והתמונות מהביקור בשיכון ותיקים – הן כאן לפניכם:
מנחם.