לי ולדניאל,הבת שלי,יש אי אילו מכנים משותפים ובעולם הצילום אנחנו חולקים את אהבת הארץ,לטייל בה ולצלם מנופיה. לא פעם כשאנחנו סוקרים זה את התמונות של זו,ולהיפך,יוצא לנו לצחקק על עצמנו ולשאול האם שנינו,בכלל,היינו באותו המקום,באותה עת וצילמנו.
דניאל נכנסה לעולם בצילום הישר לחיכה החם של סוני ומצלמת חסרת המראה מתוצרתה,אליה משודכת אחת מהעדשות מהאוסף הפרטי שלי,מבית קנון עם מתאם שגורם לה,לעדשה,להרגיש בבית. אני,כידוע למי מכם,לקוח ותיק,כבר כמה עשורים,של קנון וברשותי מספר מצלמות ואוסף לא קטן של עדשות מבית היוצר הזה.
לאחרונה הגיעה דניאל לביקור מולדת בן מספר שבועות,ובמסגרתו אנחנו יוצאים,מידי שבוע,לאחד מאתריה של הארץ שלנו,להזין בנופיה את העין,הנפש ועדשות המצלמה.
הפעם,החלטנו להפוך את מסעות הטיול המצולמים לפרויקט משותף שבו חלים הכללים הבאים:
– בשטח עצמו כל אחד חופשי לצלם מה שנראה לו ואין מגבלה לכמות הצילומים ולתוכן שלהם.
– דניאל מצלמת בסוני שלה ואני מתאים את סט העדשה מצלמה לסט הכי פשוט שרק ניתן קרי למצלמות
הקרופ בכלל ולקנון הותיקה ביותר שברשותי בכלל ובעדשות מעדשת הקיט של הקנון הטובה והותיקה ועד
לעדשות קרופ שבתיק הצילום שלי. מצלמת ה FF והזכוכית האיכותית שלה נשארים מאחור בבית.
– לאחר הטיול כל אחד מעלה את כל קבצי ה RAW שברשותו לכונן משותף.
– מהכונן המשותף כל אחד בוחר 5 תמונות שלו ומפתח אותן.
– מהכונן המשותף כל אחד בוחר 5 תמונות של השני,או השנייה,ומפתח אותן.
– בסוף התהליך 5 התמונות שכל אחד בוחר,משלו ומשלה ולהיפך,עולים לכונן המשותף,ומשם עולים לפרסום
באינטרנט.
כדי לדבר בשפה משותפת,הן לדניאל ולי והן לצופים,הקבצים מקבלים שמות קבועים על פי מקורם ומי פיתח אותם,להלן קונבנציית השמות שתלווה אותנו בפרויקט הזה:
DL-DL: חמש תמונות שדניאל צילמה ופיתחה.
DL-ML: חמש תמונות שאני צילמתי ודניאל פיתחה.
ML-ML: חמש תמונות שאני צילמתי ופתחתי.
ML-DL: חמש תמונות שדניאל צילמה ואני פיתחתי.
דניאל מפתחת בלייטרום ואני משתמש בלייטרום כתוכנת הפיתוח הראשית שלי אבל משתמש בלא מעט תוכנות אחרות,שחלקן הן פלאג אין בלייטרום כמו גם העומדות בפני עצמן – אציין זאת היכן שאמצא לנכון.
תל לכיש.
תל לכיש הוא אחד מהתילים המקראיים של ארץ ישראל. ההתישבות בו מתקיימת מהתקופה הניאולתית ועד לתחילת התקופה ההלנסטית. בתקופת הברונזה המאוחרת תל לכיש הוא אחד מערי המדינה שהתקיימו בארץ והוא חוסה תחת השפעה מצרית ואף נזכר בכתבי אל עמרנה. במחצית השנייה של המאה ה-12 לפנה"ס עיר המדינה שבלכיש חרבה. תחילה יחסו את חורבן העיר לכיבושי יהושוע את ארץ ישראל,אך ממצא ארכאולוגי התומך בכך לא נמצא. השערה נוספת הייתה שהתל חרב בשל פלישה של גויי הים ברם,גם לתיאוריה זו לא נמצא ממצא ארכאולוגי שיתמוך בה. לא ידוע מדוע חרב התל ועל ידי מי,אך תופעה זו,של חורבן ערי מדינה במרחב המזרחי של הים התיכון,שכיחה מאוד בתקופה זו ומנויים עימה סיבות רבות חלקן מוכחות וחלקן השערות בלבד.
ב 701 לפנה"ס מורד חיזקיהו מלך ישראל בסנחריב מלך אשור. כמו חיזקיהו עוד ממלכות באזור מרדו בשלטון האשורי וסנחריב מחליט לצאת למסע דיכוי של המרידות,ובמהלכו הוא מגיע ללכיש,מצליח להבקיע את חומותיה ולהגלות את תושביה יחד עם זריעת הרס בעיר. מסע זה כונה מסך סנחריב השלישי והתוכנית של סנחריב היתה לעלות על ירושלים ולכבוש אותה,אך זה לא קרה. למה? לא באמת ידועה הסיבה אך ההשערה היא שנחריב נקרא בבהילות לחזור לאשור כדי לטפל באי יציבות שלטונית שצצה לו מבית.
בכתובות שנצאו באשור מתואר מסע סנחריב השלישי לארץ ישראל כולל תיאור של כיבוש העיר לכיש.
עיקר הממצא הארכאולוגי המוצג בתל קשור במסע שנחריב וזאת בשל החשיבות של אישוש העובדה ההסטורית הזו מכמה וכמה מקורות,כולל מהתנ"ך עצמו.
במסגרת פרויקט עין צילמית מביטה ביקרנו בתל והתמונות שנלקחו ממנו,הן כאן לפניכם:
גלרית חמשת התמונות שדניאל צילמה ופיתחה
גלרית חמשת התמונות שאני צילמתי ודניאל פיתחה
גלרית חמשת התמונות שדניאל צילמה ואני פיתחתי.
גלרית חמשת התמונות שאני צילמתי ופתחתי.
מנחם.